Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2014 16:39 - Възстановяване на данъка от САЩ – самостоятелно или чрез фирма?
Автор: taxrefunds Категория: Бизнес   
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове:
0



На работещите в САЩ обикновено им се полага връщане на надплатения данък върху дохода. Вноските за данъка върху дохода са  задължилтено събирани. Тази задача засяга работодотеля, който приспада от възнагражението на служителя вноска, след което предава парите на американската данъчна служба или Internal Revenue Service (IRS). Обикновено от дохода е удръжан само фердерален и щатски данък. Участниците, напр в програмата Work&Travel не плащат данъците Social Security & Medicare (FICA). Обаче, може да се случи работодателят да ги удържа. Ако сте работили с виза F-1, J-1, M-1 или Q1 и работодателят е удържал вноски от заплатата за Social Security & Medicare (FICA), може да си ги възстановите, макар че, този процес да е сложен и да отнема много време.

Възстановяването на данък от САЩ е процес в съответствие с тамошното законодателство. Произлиза от наредбите на американското данъчно право, което установява сума, освободена от данък. Точно на базата на това най-чесно се прилага възстановяване на данъка от САЩ.

Уреждането на данъците в САЩ, наистина, не езадължилтено, но си заслужава да се извърши, точно с оглед на полагащото се в повечето случаи възстановяване на данъка от САЩ. По този начин може да си възвърнете своите тежко заработени пари (често пъти не малко) дори до 4 години назад!

Ако искате да се осведомите каква сума за възстановяване ви се полага, може да използвате безплатния Калкулатор за възстоновяване, допсъпен на повечето интернет страница на добрите посреднически фими по възстановяване на данъка от зад граница. Когато стигнете до извода, че си залсужава да се кандидатства за възстноване на данък, е  възникнат въпроси като: Как да направите това: самостоятелно или по-скоро да ползвате помощта на професионален представител? И двата начина имат своите предимства и недостатъци.

При уреждане на данъците самостоятелно всъщност единствното предимство е, че не трябва да плащате на никого за услугата. Обаче, както показва практиката, обикновено тази сума не си заслужава риска. Трябва самостоятелно да попълните формулярите и да окомплектовате документите, да ги предоставите на данъчната служба  и след това да контактувате с тях с цел контролиране и ускоряване на процеса по възстановяване.

Теоритично тази процедура трябва да трае четири месеца. Но неправилно попълнените формуляри, липсата на някакви документи или просто бюрократичния хаос могат да удължат процеса по възстановяване на данъка от САЩ до безкрайност. Поради тази причина е препоръчително да се звъни на данъчните, за да се осведомявате на какъв етап е процеса по възстановяване. При нужда изпратете напомняне с цел ускоряване на процедурата. Това може да бъде проблем дори за хора, които добре се справят с английския език. Отгоре на това при съмнения данъчния служител може да ви позвъни или да ви изпрати писмо, с цел изясняване. Заслужава ли си тогава да рискувате?

При използването на услугите на професионална фирма, процедурата се ограничава до няколко действия, които повечето пъти може да се извършат през интернет, регистрирайките се онлайн. Също така може да посетите офиса лично, да позвъните или да изпратите e-mail.

При онлайн регистрация, трябва да се попълни формуляр на интернет страницата. След това да съберете необходимите документи (обикновено това са формуляри от работодателя, потвърждаващи, достигнатия доход и удържаните данъци) и да ги предоставите на фирмата по пощата или чрез куриер (най-често за сметка на посредника). Ако не притежавате необходимите формуляри, добрият посредник  вероятно ще е в състояние да се сдобие с тях, което ще позволи кандидатстването за възстановяване на данъка от САЩ. Това е допълнителна полза при наемането на посредник.

Фирмата попълва формулярите за данъчната служба, изпраща ги на съответното място и остава в контакт с IRS с цел контролиране и форсиране на процеса по възстановяване. Няма да сте принуден на самостоятелна борба в случай на допуснати грешки.

Обикновено възстановяването на данъка от САЩ се прави под формата на чек. Затова ако вече сте напуснали САЩ, по-добре да се възползвате от услугите на фирмата. В този случай IRS изпраща чека до фирмата, тя го осребрява и нарежда парите с банков превод на личната сметка, посочена от клиента в която и да е държава.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taxrefunds
Категория: Бизнес
Прочетен: 3525
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930